ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

Μενού

EASPD

Συνεδρια

image
image
image


Συνέδριο EASPD Ιούνιος 2023
Στις 8 - 9 Ιουνίου 2023 η EASPD, το Σύνδρομο Down Albania (DSA), η UNICEF και η Help the Life Association συνδιοργάνωσαν το Ετήσιο Συνέδριο της EASPD στα Τίρανα, στην Αλβανία. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Παρέμβαση στην πρώιμη παιδική ηλικία με επίκεντρο την οικογένεια». Το συνέδριο επικεντρώθηκε στην Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση (ECI), τις υπηρεσίες για οικογένειες και παιδιά που χρειάζονται ειδική υποστήριξη για να ενισχύσουν την προσωπική τους ανάπτυξη, στις βέλτιστες πρακτικές και στο τι χρειάζεται για τη δομή ενός λειτουργικού συστήματος υπηρεσιών Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης. Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ εκπροσώπησαν ο κ.Δημήτρης Χειμαριώτης, Διευθυντής, η κα. Ιουλία Λάκκα, Προσωπάρχης Α΄Εκπαιδευτικής Μονάδας και η κα Μίνα Κυζιρίδη, Υπεύθυνη Διακρατικών Συνεργασιών.


Συνέδριο EASPD Μάιος 2022
Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», έχοντας πάντα και Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο του EASPD (Εuropean Association of Service Providers for Persons with Disabilities)
 με θέμα «Το Μέλλον του Δικαιώματος στην Εργασία: Ποιος ο ρόλος της Κοινωνικής Οικονομίας;», στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας στις 5-6 Μαΐου 2022. Επίσης, παρακολούθησε τη Γενική Συνέλευσή του, στις 7 Μαΐου 2022, όπου παρουσιάστηκε και ζητήθηκε ανατροφοδότηση για τη Στρατηγική του EASPD 2022-2025.
 Στο συνέδριο, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της υποστηριζόμενης εργασίας ατόμων με αναπηρία και παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών ανά την Ευρώπη αλλά και το Ισραήλ, συμμετείχαν πάνω από 300 σύνεδροι από Ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες. Σημαντικό στοιχείο είναι ακόμη ότι συζητήθηκε το θέμα  των ποιοτικών θέσεων εργασίας για τα άτομα με αναπηρία.  






Συνέδριο EASPD Ιούνιος 2021
Στις 30 Ιουνίου 2021 το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» παρακολούθησε το τελικό Συνέδριο της EASPD σε συνεργασία με εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας καθώς και φορείς της Ελλάδας με θέμα: «Αποϊδρυματοποίηση στην Ελλάδα Τελικό Συνέδριο: Σχεδιασμός της ένταξης στην Ελλάδα».
Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στα πλαίσια των ενεργειών του για συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες έγινε τον Μάιο του 2015 επίσημο μέλος του EASPD. Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Φορέων που παρέχουν Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες (EASPD), με έδρα στις Βρυξέλλες, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον τομέα της αναπηρίας και εκπροσωπεί πάνω από 10.000 οργανισμούς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο κύριος στόχος του EASPD είναι η προώθηση ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρίες μέσω αποτελεσματικών και υψηλής ποιότητας συστημάτων παροχής υπηρεσιών.

Συνέδριο της EASPD, 3-4 Οκτωβρίου 2019 στο Ελσίνκι, Φιλανδία
Το Συνέδριο της EASPD, πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι, Φιλανδία στις 3-4 Οκτωβρίου 2019 με θέμα: «Το προσωπικό έχει Αξία! Το Εργατικό Δυναμικό του Αύριο στον τομέα της αναπηρίας.» Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» εκπροσώπησαν η κα Φαίνη Τσιμπουράκη, Προσωπάρχης και η κα Μίνα Κυζιρίδη, Υπεύθυνη Διακρατικών Συνεργασιών

Συνέδριο της EASPD, 14-15 Ιουνίου 2018 στη Βάρνα, Βουλγαρία
Το Ετήσιο Συνέδριο της EASPD, πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα, 14-15 Ιουνίου 2018.  Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» εκπροσώπησαν η κα Ιουλία Λάκκα, Γενική Προϊσταμένη/Υπεύθυνη Ποιότητας και η κα Μίνα Κυζιρίδη, Υπεύθυνη Διακρατικών Συνεργασιών. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Η Κοινωνική Οικονομία ως ένα αποτελεσματικό μοντέλο για την κοινωνική ενσωμάτωση».  

Συνέδριο της ESPD, 19-20 Οκτωβρίου 2016 στις Βρυξέλλες, Βέλγιο
Το Συνέδριο της ESPD, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, στις 19-20 Οκτωβρίου 2016. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Ας αναπτύξουμε μαζί τις υπηρεσίες υποστήριξης του αύριο!» και παράλληλα γιορτάστηκε και η επέτειος των 20 χρόνων λειτουργίας της EASPD. Το ίδιο βράδυ δόθηκε επίσημο δείπνο στο Ευρωκοινοβούλιο για να εορταστούν τα 20 χρόνια της EASPD. Επίσης, την παραμονή του συνεδρίου στις 19 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο για τις Νέες Τεχνολογίες και την εφαρμογή τους προς όφελος των ατόμων με αναπηρίες. 

ΔΕΝ διεξάγουμε εράνους!

Αρ.λογαριασμού ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: 412/29612373, IBAN: GR5701104120000041229612373 στον οποίο οι φίλοι του Εργαστηρίου μπορούν να καταθέτουν εφόσον επιθυμούν, τις τυχόν δωρεές τους, αφού επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του λογιστηρίου: 26310-26321 & 26410-39750.


Χορηγοί