ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

Μενού

Κτιριακές Υποδομές

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Ι. Η Α’ Εκπαιδευτική Μονάδα (έδρα), στο Μεσολόγγι
(συμβολή των οδών Κύπρου & Αρχ. Δαμασκηνού). Το κτίριο, στο οποίο λειτουργεί, παραχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Την παραχώ­ρηση αυτή υπέγραψε ο Μακαριστός, κυρός Θεόκλητος. Στη συνέχεια μεγάλο ενδιαφέρον και στήριξη στο έργο παρέχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς που έχει ανακηρυχθεί ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο Ευεργέτης και Επίτιμος Πρόε­δρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».
 

ΙΙ. Η Β’ Εκπαιδευτική Μονάδα (Παράρτημα), στο Αγρίνιο (2ο χ.λ.μ. Ε.Ο. Αγρινίου-Αμφιλοχίας). Ανεγέρθηκε σε έκταση 7,5 στρεμμάτων, που δωρήθηκε στο Εργαστήρι, για το συγκεκριμένο σκοπό από την κ. Χριστίνα Κιτσοπάνου-Φίλου, τέως μέλος του Διοι­κητικού Συμβουλίου. Κατασκευάστηκε, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες των Α.με.Α. που προέρχονται κυρίως από το βόρειο τμήμα του - Νομού αφού ήταν αδύνατο, λόγω χιλιομετρικής απόστασης, να εξυπηρε­τηθούν από την Α’ Μονάδα στο Μεσολόγγι.  

ΙΙΙ. Νέα Εκπαιδευτική Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας-Ναυταθλητικό-Περιβαλλοντικό Κέντρο, στο Μεσολόγγι
(περιοχή Πλώσταινα). Ανεγέρθηκε σε έκταση 15,5 στρεμμάτων. Στο χώρο του Ναυταθλητικού Κέντρου θα λειτουργήσει Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας, στις θαυμάσιες κτιριακές του εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, δεδομένου ότι ο αριθμός των εκπαιδευομένων έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Έδρας στο Μεσολόγγι.
Στο Ναυταθλητικό-Περιβαλλοντικό Κέντρο υλοποιείται, κάθε έτος, το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τους εκπαιδευόμενους του Εργαστηρίου. Επίσης υλοποιούνται περιβαλλοντικά προγράμματα για την προστασία της φύσης. Βασικός στόχος είναι η προστασία και η προαγωγή των δικαιωμάτων των Α.με.Α. για παροχή ίσων ευκαιριών, ίσης μεταχείρισης και συμμετοχής. Τα πρόσωπα με νοητική υστέρηση στο χώρο αυτό πραγματοποιούν τις θερινές τους διακο­πές, αθλούνται και απολαμβάνουν τα αγαθά που δικαιούνται με την παροχή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος υπηρεσιών άθλησης, ψυχα­γωγίας, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, έκθεση ζωγραφικής, χορός, θέατρο, κ.λ.π.            

Ι
V. ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
1η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΣΥΔ-Οικοτροφείο στο Μεσολόγγι Λειτουργεί από 1/1/2012 στον 2ο όροφο της Έδρας-Α’ Εκπαιδευτικής Μονάδας, στο Μεσολόγγι, όπου στεγάζονται εννέα ΑμεΑ, που στερούνται γονεϊκής φροντίδας.  

2η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΣΥΔ-Οικοτροφείο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΥΤΣΟΣ» στο Αγρίνιο.
Από 1/11/2013 λειτουργεί στο Αγρίνιο, σε οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων, δωρεά της αείμνηστης Ασπασίας Καραπαπά. Η ανέγερση του κτιρίου έγινε μέσω ΕΣΠΑ από τη Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και στεγάζονται εννέα ΑμεΑ. Το κόστος λειτουργίας και των 2 ΣΥΔ καλύπτεται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».  

V. Τα Εκθετήρια του Εργαστηρίου
λειτουργούν στο Μεσολόγγι (Κ. Πετροπούλου 3) και στο Αγρίνιο (Χαριλάου Τρικούπη 9). Λειτουργούν καθη­μερινά (ώρες λειτουργίας καταστημάτων) και σε αυτά υπάρχει μόνιμη έκθεση των χειροποίητων εργοτεχνημάτων που κατασκευάζουν οι εκπαι­δευόμενοι στα εργαστήρια του Κέντρου μας, και τα οποία πωλούνται.  


VI. Το Εντευκτήριο-Πολιτιστική λέσχη και Συμβουλευτικός Σταθμός. Λειτουργεί από το έτος 1991, στο Αγρίνιο (Χαριλάου Τρικούπη 7). Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και ο Σύλλογος «Φίλων, Γονέων κι Εθελοντών» του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». Είναι χώρος συναντήσεων γονέων, ενώ συχνά πραγματοποιούνται ομιλίες προς γονείς και κοινό για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

ΔΕΝ διεξάγουμε εράνους!

Αρ.λογαριασμού ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: 412/29612373, IBAN: GR5701104120000041229612373 στον οποίο οι φίλοι του Εργαστηρίου μπορούν να καταθέτουν εφόσον επιθυμούν, τις τυχόν δωρεές τους, αφού επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του λογιστηρίου: 26310-26321 & 26410-39750.


Χορηγοί