ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

Μενού

Τα νέα μας

20/05/2024

Δελτίο Τύπου Ημερίδα 2024

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

    Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες,  Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Μεσολόγγι-Αγρίνιο, στο πλαίσιο υλοποίησης του Συγχρηματοδοτούμενου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Education and Culture Executive Agency), έργου Erasmus+ Sport Empowers (E)U πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα με θέμα: «Ενδυνάμωση των ΑμεΑ μέσω του Αθλητισμού», την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, στο Ναυταθλητικό Κέντρο στο Λιμάνι Μεσολογγίου.

    Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό: ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Θεόκλητος , ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Νίκος Κατσακιώρης, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας κα Γεωργία Ντάτσικα.

    Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Ανδρέας Σκαρτσάρης, ο Αντιδήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σωτήρης Φαράντος, η Διευθύντρια των Special Olympics Hellas κα Άρτεμις Βασιλικοπούλου, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών καθώς και πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων .

    Χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου απηύθυνε η Πρόεδρος κα Διονυσία Σαμαντά. Το θέμα της Ημερίδας ανέπτυξαν με τις ομιλίες τους: ο κ. Διονύσιος Κοδέλλας, Πρόεδρος Special Olympics Hellas και Πρέσβυς ε.τ., η κα Άννα Μαστοράκου, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η κα Μίνα Κυζιρίδη – Υπεύθυνη Διακρατικών Συνεργασιών του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

    Μετά το πέρας των ομιλιών, ο κ. Διονύσιος Κοδέλλας βράβευσε τα Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού των SPECIAL OLYMPICS , προς τιμήν της συμμετοχής τους στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί, Μαθαίνουμε Μαζί». Πιο συγκεκριμένα, απέδωσε τιμητικές πλακέτες  στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», στο Ειδικό Σχολείο Μεσολογγίου «ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΕΙΟ», στο 2ο Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου, στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσολογγίου.

    Η Ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση αθλητικών επιδείξεων από τους εκπαιδευόμενους νέους μας υπό την καθοδήγηση ομάδας εργαζομένων του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», με επικεφαλής τον Γυμναστή κ. Μανώλη Καραβία, υπεύθυνο για τον συντονισμό και την υλοποίηση των αθλητικών δράσεων, καθώς και την Γυμνάστρια κα Αλεξάνδρα Αθανασίου, υπεύθυνη για την υλοποίηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στο Αγρίνιο.

    Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τα αποτελέσματα της επίδρασης του αθλητισμού στην σωματική και ψυχική ενδυνάμωση των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, καθώς και στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.
      
Ευχαριστούμε θερμότατα όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Μεσολόγγι - Αγρίνιο

ΔΕΝ διεξάγουμε εράνους!

Αρ.λογαριασμού ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: 412/29612373, IBAN: GR5701104120000041229612373 στον οποίο οι φίλοι του Εργαστηρίου μπορούν να καταθέτουν εφόσον επιθυμούν, τις τυχόν δωρεές τους, αφού επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του λογιστηρίου: 26310-26321 & 26410-39750.


Χορηγοί